luni, 29 septembrie 2014

Muffins cu morcov si mere


O reteta de muffins (briose) sanatoase cu morcovi si mar, ideale la mic dejun sau pachet pentru copii.

Ingrediente:
  • 1/2 cana (50 gr) nuci maruntite
  • 2 cani (270 gr) de morcov razuit fin (2-3 bucati)
  • 1 mar mare curatat de coaja si razuit fin
  • 2 cani (280 gr) faina alba
  • 1 1/4 cana (250 gr) de zahar granulat
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurite praf de scortisoara
  • 1 cana fulgi de cocos
  • 3 oua mari
  • 3/4 cana (180 ml) ulei de floarea soarelui sau 180 gr unt topit si racit
  • 1 1/2 ligurite esenta de vanilie
Incalziti cuptorul la 180 gr C si pregatiti o tava de muffins cu paharele din hartie.
Intr-o tigaie antiaderenta rumeniti nucile cu grija sa nu le ardeti, dupa care le maruntiti.
Curatati de coaja marul si morcovii, dupa care le razuiti fin.
Intr-un castron amestecati impreuna ingredientele uscate: faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Adaugati cocosul si nuca.
Intr-un vas mare, amestecati ouale cu uleiul si vanilia folosind mixerul la viteza medie. Adaugati morcovul si marul. Adaugati ingredientele uscate si mixati doar cat sa se incorporeze bine toate ingredientele.
Umpleti formele de copt cu aluatul rezultat si coaceti 20-25 minute sau pana cand s-au rumenit si trec de testul cu scobitoarea.

Lasati prajiturelele 5 minute in tava, dupa care transferati pe un gratar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu