joi, 2 octombrie 2014

Ginger cake (prajitura cu ghimbir)


O prajitura foarte aromata si ideala pentru sarbatorile de iarna.




Ingrediente:
  • 250 ml lapte
  • 250 g faina care creste singura (daca nu aveti faina care creste singura, folositi faina alba simpla si adaugati la ea un plic de praf de copt)
  • 125 g zahar brun
  • 5 linguri de miere de albine poliflora / 8 linguri daca folositi de tei sau salcam ( nu-s la fel de dulci)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite ghimbir praf
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 125 g unt
  • 2 oua
Topiti intr-o cratita la foc mic untul impreuna cu mierea amestecand mereu ca sa nu se arda si lasati la racit.

Intr-un vas amestecati toate ingredientele uscate. Ca sa va asigurati ca nu o sa se faca cocoloase puteti cerne faina printr-o sita .

Bateti ouale bine cu laptele si apoi amestecati cu ingredientele uscate. Adaugati si untul topit cu mierea de albine.

O sa rezulte o compozitie lichida, dar sa nu va ingrijorati caci la copt ajunge la consistenta unui pandispan. Varsati intr-o tava tapetata si coaceti intai la 180-190 de gr (treapta 4-5) pana creste (aprox 15 minute), apoi coaceti la 170 de gr  (treapta 3) pana este gata ( inca 20-30 de minute).

Cand este gata testati cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca prajitura este gata. Lasati la racit si taiati in forma dorita.


Este o prajitura umeda (parca ar fi insiropata) si foarte pufoasa. Cand am facut prima oara, dupa ce am mancat cu pofta prima bucata am inceput sa fac inca o portie.






Reteta publicata de Anna Foster pe Culinar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu