De cate ori ati mancat un gem negru la culoare si nu va dadeati seama din ce fructe era facut? Cred ca cel mai bine la conservele facute in casa este sa facem cantitati mici deodata (2-3 kg) ca sa nu stea prea mult pe foc si sa-si piarda culoarea si aroma proaspata de fructe. De aceea eu las 15 min la siropuri si sucuri, maxim 30 min la gemuri.
Ingrediente pentru sirop de capsuni:
- 2 kg capsuni
- 1-1,5 kg zahar
Strecurati 3/4 din sirop intr-o oala (o sa mai aveti nevoie de 1/4 din sirop si la dulceata de capsuni, suc sau la orice o sa folositi capsunile ramase) si fierbeti pana se ingroasa destul siropul.
Cat timp fierbe siropul sterilizati borcanele curate in cuptor.
Cand este gata siropul adaugati 1 1/2 aspirina pisata. Mai fierbeti un minut, stingeti focul si lasati la racit 2-3 minute. Varsati siropul fierbinte in borcane si acoperiti-le cu o patura. Dupa ce s-au racit borcanele, se tin in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu