miercuri, 24 septembrie 2014

Cum se foloseste gelatina pentru creme


                  La creme eu folosesc gelatina aceasta de la Dr Oetker.

 

 Se pune intr-un vas continutul plicului si se toarna 50 ml de apa (daca aveti nevoie de ea pentru a o turna peste fructe/tort atunci puneti cata apa/suc scrie pe plic). Se lasa pana se "umfla" gelatina (absoarbe apa) dupa care se dizolva.


Se poate dizolva:
  • pe bain marie
  • deasupra focului la distanta de 10 cm.
Daca gelatina se infierbanta se strica, tineti la cald doar cat sa se dizolve. Lasati jumatate de minut sa se raceasca si o adaugati la crema calda sau rece amestecand energic.
Daca folositi gelatina pentru a acoperi o prajitura sau fructe lasati 1-2 minute sa se raceasca si apoi turnati de la mijloc spre margini sau, in cazul fructelor, folositi o pensula.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu